Datum start verkoop Vossepolder bekend

29 juni '20

Goed nieuws! Op woensdag 8 juli om 17:00 uur start de online verkoop van Vossepolder! Benieuwd hoe de verkoop in zijn werk gaat? Lees dan verder.

image alt

Meld je aan

Heb jij je aangemeld als belangstellende voor de woningen in Vossepolder, door bijvoorbeeld het aanklikken van een hartje bij een het woningtype? Dan krijg je woensdag 8 juli om 17.00 uur een e-mail met een link naar de verkoopdocumenten. Hier vind je onder andere de technische plattegronden en de mogelijkheden van meer- en minderwerk. Neem op je gemak alles door en verzamel eventuele vragen. 

Ben je nog niet aangemeld voor Vossepolder? Doe dat dan alsnog en maak meteen een account aan. Zo ben je goed voorbereid, hoef je niets te missen en ontvang je op 8 juli de nieuwsbrief.

image alt

Geef je voorkeuren door

Heb je alle documenten doorgenomen en je favoriete bouwnummers bepaald? Geef dan jouw voorkeuren door. Dit kan tot woensdag 15 juli 17.00 uur. Neem gerust de tijd, want het maakt niet uit hoe snel je inschrijft op maximaal 5 bouwnummers. Je voorkeuren doorgeven kan alleen via een account van Mijn Eigen Huis. Heb je nog geen account? Maak er dan snel één aan voor de verkoop start.

image alt

Doe een financiele check

Bij het toewijzen van woningen waarbij er meerdere kandidaten op 1 bouwnummer zijn, kijken we of een kandidaat een financiële check heeft aangeleverd. Dit kan dus in je voordeel werken. De financiële check geeft aan dat je weet wat je bij de bank kunt lenen. Je kunt ons dit laten weten door nadat de verkoop is gestart een gewaarmerkte brief van je hypotheekverstrekker of financieel adviseur te uploaden in je Mijn Eigen Huis-account. Deze upload mogelijkheid is beschikbaar, zodra de verkoop is gestart en jij je voorkeuren doorgeeft. De gegevens worden alleen gebruikt voor de toewijzing. Na toewijzing vernietigen wij deze informatie.

Lees meer over de financiële check

Anti-speculatiebeding

De gemeente Hillegom en BPD willen variatie bieden in het woningaanbod van de gemeente, met koopwoningen in verschillende segmenten. Om prijsopdrijving van de koopwoningen in deelplan Het Hof in Vossepolder te voorkomen maakt de gemeente gebruik van een anti-speculatiebeding. Dit geldt alleen voor de woningen in deelgebied Het Hof met grondgebonden woningen voor starters (en starterswoning hoek), rijwoningen (en rijwoning hoek) en hoekwoningen ‘special’

Wat is een anti-speculatiebeding?
Een anti-speculatiebeding is een beding dat ten behoeve van de gemeente en BPD wordt opgenomen in de koop/aanneemovereenkomst tussen twee partijen, veelal de ontwikkelaar en de koper. Het anti-speculatiebeding houdt in dat de koper gedurende een bepaalde termijn een verrekening/nabetaling aan de gemeente en BPD is verschuldigd wanneer hij of zij de woning met winst verkoopt.

Lees alles over het anti-speculatiebeding

De toewijzing

Op woensdag 15 juli om 17.00 uur sluit de inschrijving, en dan? 

Donderdag 16 juli worden alle inschrijvingen verzameld en de bouwnummers toegewezen. Na 17.00 uur is de uitslag te zien in je Mijn Eigen Huis account. We proberen zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen en streven daarbij naar een zo optimaal mogelijke bezetting van de bouwnummers. Daarbij kijken wij naar de meest concrete kandidaten en hanteren wij onderstaande opeenvolgende criteria. Inschrijving was mogelijk vanaf 8 mei 2019.

Uitnodiging gesprek en tekenen overeenkomst

Iedereen die zich heeft ingeschreven, ontvangt van ons donderdag 16 juli bericht. Alle belangstellenden die een bouwnummer toegewezen hebben gekregen worden door de makelaar gebeld met het goede nieuws. Er wordt dan direct een afspraak ingepland voor een gesprek. Als je een woning toegewezen hebt gekregen, dan zie je dat ook terug in jouw account. De belangstellenden die niet zijn ingeloot ontvangen een email met daarin het bericht dat ze geen bouwnummer toegewezen hebben gekregen en op de reservelijst geplaatst zijn. Ook dit is terug te zien in je Mijn Eigen Huis account.

Na het adviesgesprek heb je de tijd om alle stukken thuis rustig door te nemen en eventuele vragen aan de verkoopadviseur te stellen. Ga je over tot aankoop? Dan stellen we de overeenkomst op en kun je deze ondertekenen.

Hier wonen? Bekijk de woningen
Al een financiële check gedaan? Lees verder