Update voortgang gunning Vossepolder fase 2

20 oktober '22

Eind juni is Vossepolder fase 2 in verkoop gegaan. Fase 2 bestaat uit 18 appartementen en 29 vrijstaande- en 2 onder 1 kapwoningen. De eerste woningen zijn al verkocht en veel woningen zijn onder optie. We vertellen je graag alles over de gunning en de voortgang. Ook zijn er nog enkele woningen vrij

image alt

Bestemmingsplan en omgevingsvergunning onherroepelijk

BPD heeft in december 2021 de bouwaanvraag ingediend. Door de gemeenteraad van Hillegom werd er gelijktijdig gewerkt aan het bestemmingsplan voor Vossepolder fase 2. De raad keurde het plan eind juni goed. Daarna lag het bestemmingsplan samen met de omgevingsvergunning gedurende 6 weken ter inzage op het gemeentehuis. In die periode zijn er geen bezwaren ingediend. Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning zijn nu onherroepelijk. En dat is goed nieuws: met een onherroepelijke vergunning komt de bouwfase een stap dichterbij.

image alt

Aan welke opschortende voorwaarden is voldaan?

  • Bestemmingsplan onherroepelijk -> Ja
  • Omgevingsvergunning onherroepelijk  -> Ja
  • Grond bouwrijp -> De nuts werkzaamheden (ondergrondse kabels en leidingen) zijn nog niet helemaal afgerond. Naar verwachting zijn deze werkzaamheden eind oktober of begin november klaar.
  • Voorverkooppercentage 70% -> Op dit moment zijn er al 27 woningen verkocht en zijn er meerdere woningen onder optie.

De 70% komt snel in zicht. Dat is goed nieuws want wanneer dit het geval is en ook de grond bouwrijp is zijn aan alle opschortende voorwaarden voldaan. Alle kopers ontvangen dan de zogeheten hoerabrief waarin officieel wordt medegedeeld dat de bouwfase van start gaat. De aannemer start dan met hun werkvoorbereiding zodat de bouw een feit wordt.

Iets vragen? Neem contact op
Er zijn nog woningen beschikbaar Bekijk het aanbod