Ontwerpvoorstellen voor een natuurvriendelijke tuin

21 juni '19

Benieuwd naar de mogelijkheden voor het inrichten van je tuin op een duurzame en natuurvriendelijke manier? Samen met hovenier Rens de Rooij hebben wij enkele ideeën voor een groene tuin uitgewerkt. Daarnaast hebben wij Rens de Rooij gevraagd om een aantal tips die je gemakkelijk zelf op kunt pakken, hier lees je meer over in het interview met Rens.

Aan de hand van de voorstellen kan je zelf aan de slag met het creëren van een duurzame tuin, uiteraard is het geheel aan jou om je tuin in te richten hoe jij wil. 

Ontwerpvoorstel voor de Hoekwoning

De hoekwoningen beschikken over een ruime tuin met veel mogelijkheden. Om je alvast een idee te geven van een inrichting hebben we een model gemaakt van de voor- en achtertuin.

Ontwerp voor de Rijwoning

Bij de inrichting van de tuinen hebben we een leuke zitplek gecreëerd in het midden van de tuin. Zo word je omringd door groen, dit geeft je het gevoel dat je de natuur om je heen hebt.

Ontwerpvoorstel voor de Starterswoning

Het uitgangspunt bij de starterswoning is een groene, kleurrijke tuin. Waar vogels en insecten zich thuis voelen en kunnen nestelen. Het ontwerp van Rens de Rooij is daarin erg goed geslaagd, een ruim terras met veel groen.

image alt

Ontwerpvoorstel voor een Appartement

In het ontwerp voor het appartement is de beperkende factor de ruimte, je wil immers ook op je balkon kunnen zitten. Creatief gebruik van bloembakken, zorgen voor een fleurig balkon, zonder dat ze veel ruimte innemen.

Ontwerpvoorstel voor de 2 onder 1 kap

In de tuin van de 2 onder 1 kap heb je genoeg ruimte voor groen. In het ontwerp van Rens de Rooij zijn veel kleurrijke bloemen terug te vinden, een ruime zithoek en een strak grasveld. Zie jij jezelf al zitten?

  Interview met Hovenier Rens de Rooij
  Bekijk de woningen