Feestelijke start bouw Vossepolder fase 2!

20 oktober '23

De groene wijk Vossepolder in Hillegom is bijna klaar. De eerste steen van de laatste deelfase is in oktober symbolisch gelegd door BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, de gemeente Hillegom en bouwer Horsman & Co. De bouw van deze laatste fase is daarmee feestelijk en officieel van start gegaan. De appartementen, 2 onder 1 kapwoningen en vrijstaande woningen worden naar verwachting eind 2024 opgeleverd.

image alt

Groen en nieuw

De laatste fase van Vossepolder is ruim opgezet met appartementen, 2 onder 1 kapwoningen en vrijstaande geschakelde waterwoningen, waarvan er nog enkele te koop zijn. Directeur Projecten bij BPD, Theo van der Plas vertelt: “In de fijne samenwerking met de gemeente was er genoeg ruimte voor de inbreng van onze ideeën. De woningen worden duurzaam en met de nieuwste technieken gebouwd door Horsman & Co. Zo zijn de woningen voorzien van een wko-systeem (warmte koude opslag) met eigen bodemlussen en een warmtepomp.”

Wethouder Anne de Jong is net zo enthousiast: "Vossepolder is een grote nieuwe wijk in Hillegom. Zodra de woningen afgebouwd zijn leggen we als gemeente nog een speeltuin aan. Daarna is de wijk Vossepolder helemaal af. Als wethouder Wonen ben ik bijzonder trots op deze prachtige duurzame wijk waar ongetwijfeld veel mensen met plezier wonen.”

image alt

Over Vossepolder

Vossepolder ligt langs de Ringvaart in Hillegom. De nieuwe, groene woonwijk heeft een dorps karakter. Bewust omgaan met de natuur speelt een belangrijke rol. In fase 2 komen 47 energiezuinige woningen: 18 appartementen, 14 ruime 2 onder 1 kapwoningen, 10 geschakelde watervilla's en 5 vrijstaande villa's. Alle woningen zijn ontworpen door Britta van Egmond van Van Egmond Architecten. Van der Plas licht toe: "Van Egmond uit Noordwijk is een goed en gedreven architectenbureau. Britta is bevlogen en weet elke keer weer een persoonlijke touch aan de woningen en de locatie te geven."

image alt

Woningaanbod

Er zijn nog enkele appartementen en geschakelde watervilla's te koop. De watervilla's zijn grote 6 kamer woningen met een prachtig spitsboogdak wat direct in het oog springt bij het betreden van de wijk. Elk huis heeft een eigen parkeerplaats, een diepe voortuin en een achtertuin aan het water, waardoor het gezellig thuiskomen is. Wie hier woont, vindt altijd een plek in de zon of in de schaduw. Het actuele aanbod is te vinden op de website bij het woningaanbod.

Meer weten over de planning? Planning Vossepolder
Ook wonen in Vossepolder? Bekijk het aanbod