De charme van Hillegom

20 maart '23

Tulpen en narcissen bloeiend in overvloed. Eindeloze rijen kleur, velden vol. Her en der plukjes toeristen die stiekem tussen de bloemen een selfie maken. Dat moet de Bollenstreek wel zijn! Waar je met gemak een hele dag in de buitenlucht kan doorbrengen. Ook in Hillegom, de meest noordelijke bollenstreek-gemeente, kleurt het voorjaar roze en rood, geel en blauw. Maar dat is niet het enige. Want stiekem is dit dorp ook een oase in de Randstad, dicht bij de natuur, met in de buurt alle voorzieningen die je je kan wensen. In deze serie laat ik je kennismaken met het beste dat Hillegom te bieden heeft. En vandaag trappen we af met: Hillegom, wat is daar eigenlijk te doen?

image alt

Van alle markten thuis

Het is petite en van alle gemakken voorzien. Omgeven door bloemenvelden en duinen én op een steenworp afstand van Haarlem en Leiden. Ooit ontstaan in de vroege middeleeuwen heeft Hillegom nu een statig gemeentehuis, een gezellige Hoofdstraat en fijne parkjes. Een weekmarkt op dinsdag en leuke boetiekjes en speciaalzaakjes, afgewisseld met bekende ketens. Her en der knusse borrelzaakjes en restaurantjes in alle smaken en gezellige evenementen als het Hillegomse Muziekfeest en de Hillegomse Najaarsfeesten. Én het verhaal gaat dat The Beatles hier in Hillegom hun eerste Nederlandse optreden ooit hadden. Maar het allerbelangrijkste? Als jij even een vrij moment hebt, is genieten daarvan hier heel makkelijk. Want of je nu houdt van de rust van het dorp of de drukte van de stad, in en rondom Hillegom vind je het allemaal. Had ik al gezegd dat het strand hier altijd dichtbij is?

image alt

Zo’n heerlijk ontspannen dag

Je schuift de gordijnen open. De zon schijnt, vogeltjes fluiten. Met een kop koffie in je hand kijk je uit over het watertje achter je huis. Zo meteen eerst even het dorp in: een boodschapje halen en langs Toost voor een tweedehands pareltje. Terwijl de kids zich vermaken aan de speeltafel, vind je hier een fijne mix van curated kleding, accessoires en speelgoed. Na een ontspannen lunch bij Wine&Bites (ja, je kunt hier veel meer dan alleen borrelen!) is de middag voor appels plukken bij Landgoed Olmenhorst en kuieren langs landgoedwinkeltjes. Of voor struinen door de duinen, een speeltuinenjacht of simpelweg genieten op een bankje in het park. Op de terugweg natuurlijk nog even een snelle pitstop bij de Elsbroekerwei voor een heerlijk kaasje. En de avond? Die is voor jullie samen. Lekker een hapje eten bij Het Alternatief en daarna een ouderwets goede film kijken bij de Kulturele Raad.

image alt

Waar heb jij zin in vandaag?

Langs bij het proeflokaal van Bierbrouwerij Klein Duimpje en met vrienden gezellig genieten van een lokaal gebrouwen biertje? Borrelen bij één van de gezellige borrelcafe’s aan de Hoofdstraat? Met de familie naar De Soete Suikerbol voor overheerlijke pannenkoeken in een oud monumentaal postkantoor? Of gewoon for old times sake naar een Ierse pub? In Hillegom kan het. Of begin de dag heerlijk ontspannen bij Nissa. Achter het kleine geveltje gaat een verrassend ruim en gezellig koffietentje schuil waar je kan genieten van heerlijk biologisch, vega(n) eten. De shakshuka is wat mij betreft een aanrader! En heb je zin in wat anders? Stap dan op de fiets of in de auto en binnen 15 minuten gaat er een extra wereld voor je open. De laatste blockbuster zien bij Floralis in Lisse, of bowlen in Sassenheim. Je vergapen aan food art in het LAM, even langs het Frans Hals museum in Haarlem of de zon in de zee zien zakken… Vervelen hoef je je hier zeker niet! Regel jij alvast die vrije dag?

Je kent het vast wel: het leven is een feestje, maar je moet wel zelf de slingers ophangen. Maar met alle drukte van werk, gezin, familie, vrienden en (laten we niet vergeten) een momentje voor jezelf, is de tijd ervoor soms lastig te vinden. Daarom ontdek ik vast voor jou, hoe jij straks die slingers in Hillegom kan ophangen. Zodat je hier heerlijk ontspannen van het leven kan genieten. Van tijd samen of juist even alleen. Volgende keer lees je hier alle ins en outs over genieten in de natuur rondom Vossepolder. De paden op, de lanen in….ik trek mijn wandelschoenen vast aan. Tot snel!

Over Valérie

Ik ben Valérie; dol op koken, mensen met een inspirerend verhaal en verse muntthee met een drupje honing (of een echt goede latte). Daarnaast ben ik duurzaam ondernemer, ontwerper van origine en moét ik elke dag even de buitenlucht opsnuiven. In mijn zoektocht naar een duurzamer leven, ontdek ik graag de fijnste plekjes die het leven net dat beetje extra schwung geven. In deze serie laat ik je graag kennismaken met al het moois dat Vossepolder en omgeving te bieden heeft!

Iets vragen? Neem contact op
Ook wonen in Vossepolder? Bekijk het aanbod in fase 2