Update voortgang gunning Vossepolder fase 2

29 december '22

Midden in de kleurrijke Bollenstreek, langs de Ringvaart in Hillegom, ligt de groene woonwijk Vossepolder. Het karakter van deze wijk is dorps, ruim en kleinschalig. Momenteel is de bouw van Vossepolder fase 1 volop in gang en komt de oplevering al in zicht. Van de aannemer hebben we weer wat mooie foto's en een update van de werkzaamheden mogen ontvangen.

18 appartementen

Bij het appartementengebouw zijn de pannen aangebracht en worden de PV-panelen gelegd. De eerste binnenwanden in de appartementen zijn gereed en ook de eerste voorbereidingen voor het frezen van de elektraleidingen in de binnenwanden zijn gestart.

46 eengezinswoningen

Bij de hofwoningen zijn de voorbereidende de werkzaamheden gestart voor het woonrijp maken van het gebied. Het woonrijp maken betreft onder andere het aanvullen van de tuinen en de aanleg van de gemeentelijke bestratingen en terreininrichtingen. Inmiddels zijn alle hofwoningen voorzien van dakpannen en zijn de PV-panelen aangebracht. Ook is er een aanvang gemaakt met het sauzen van de buitengevels van de type B-woningen en is het buitenschilderwerk in uitvoering. In de woningen is de aannemer bezig met het aftimmerwerk en worden de voorbereidingen getroffen voor het spuitwerk.

Bij de twee-kappers is het metselwerk in uitvoering. Daarnaast zijn alle woningen voorzien van de vloerverwarming en is de zandcementdekvloer gesmeerd. Na de kerstvakantie wordt er gestart met het aanbrengen van de binnenwanden. Daarnaast zijn de eerste woningen voorzien van dakpannen en worden binnenkort de PV-panelen aangebracht.

Prognose

Zoals je leest en ziet op de foto's zit de vaart er lekker in op de bouwplaats van Vossepolder. Op dit moment verwacht de aannemer de eerste woningen vanaf maart 2023 op te leveren. De oplevering van de eerste appartementen staat rond medio april op de plannig. Dit is prognose en externe invloeden zoals een strenge winter of bijvoorbeeld leveringsproblemen kunnen dit vertragen. Mocht dit het geval zijn, dan ontvangen de kopers hier uiteraard bericht over van de aannemer.

Iets vragen? Neem contact op
Ook wonen in Vossepolder? Bekijk het aanbod in fase 2